Menü

Belépés

Statcounter

Vörösmarty kiállítás

A borongós, hideg téli idő ellenére gyülekezetünkből szép számmal indultunk 180 éves a Szózat című kiállításra. A kiállítás hívó szava, „Hazádnak rendületlenül”, sokunk lelkét melegítette azért is, mert ma a Szózat méltatlanul háttérben szorult. Vörösmarty Mihályról, tudós költőnkről sok-sok különlegességet hallhattunk: a nyelvújító, a Shakespeare fordító, a szótár szerkesztő, a drámaíró, a jogász, alkotó munkáinak csúcsait kézirat másolatokban is láthattuk. Bepillantást nyerhettünk a költő különböző életszakaszaiba, megismerhettük Wesselényi Miklóshoz és Deák Ferenchez fűződő barátságát, levelezéseiből Kossuth és Széchenyi politikájához való viszonyát, de a sort sokáig folytathatnám.
Személy szerint én újból középiskolás időm egy remek magyar irodalom óráján éreztem magam. Az érdeklődők még március 15-ig megtekinthetik a kiállítást.
Köszönjük a szervezőnek, Kalydyné Mártinak, hogy eljuthattunk az MTA Könyvtárába, ahol a kiállítás kurátorának kiváló idegenvezetetésével újabb élményeket és ismereteket szerezhettünk.
Anyagilag az Érdligeti Templom Alapítvány támogatta a kirándulásunkat. Ezúton köszönjük!

FOTÓK